De praktijk voor mentale én fysieke balans

basis, beweging en balans van uw lichaam - niet los van elkaar te zien

Basis - Podotherapie

Een podotherapeut behandelt diverse klachten aan voeten, benen en onderrug voortkomend uit afwijking in stand, vorm en functioneren van voeten en benen. De podotherapeut behandelt ook huid en nagels, indien er sprake is van een pathologie.
De biomechanica van ons lichaam is complex. Afwijkingen in de stand van tenen, voeten en benen vragen om compensatie in andere lichaamsdelen. Dat leidt vaak tot lokale overbelasting. De corrigerende zolen van de podotherapeut helpen om de basis van uw lichaam, uw voeten en benen in balans te brengen. Door herstel van balans en beweging kan de podotherapeut weer een soepel looppatroon creëren en vermoeidheid en pijnklachten tegen gaan.

 

Beweging - Oefentherapie

Het gebruik van uw lichaam is complex; hoe staan we, hoe lopen we, hoe zitten we en hoe bukken we. De oefentherapeut Cesar kan u hierbij helpen, opdat u niet onnodig met klachten van uw bewegingsapparaat wordt geconfronteerd. Oefentherapie helpt bestaande klachten te verminderen.
Daarnaast kunnen oververmoeidheid, spanning, en ziekte uw bewegingspatroon negatief beïnvloeden.
Met de specifiek op adem- en ontspanning gerichte therapiemethode van Dixhoorn, leert u in een vroeg stadium de signalen uit uw lichaam op te vangen. Bedoeld worden signalen van “overmatige” spierspanning die leiden tot hyperventilatie, kortademigheid, hartkloppingen en lichamelijke stress.

 

Balans - Diëtetiek

Diëtistenpraktijk New Life in Arnhem-Zuid en Huissen helpt u een passende balans te vinden voor uw voeding, leefstijl en gezondheid, waarbij ook rekening gehouden wordt met uw persoonlijke situatie, culturele achtergrond en eventuele wensen. U kunt verschillende redenen hebben om een diëtist te raadplegen. Dat kan zijn omdat u uw gewicht of gezondheid wilt verbeteren of omdat u meer wilt weten over de volwaardigheid van uw eigen voedingspatroon of dat van uw kind. Het kan ook zijn dat u op advies van uw huisarts of een specialist doorverwezen wordt naar een diëtist omdat u een dieetadvies nodig hebt om gezondheidsredenen.

Om een van de therapeuten te raadplegen, hoeft u niet te wachten totdat uw arts of specialist hier over begint. Dit kan ook geheel op eigen initiatief en voor de meest uiteenlopende onderwerpen.

Wij kiezen voor samenwerking met elkaar om u beter te kunnen helpen. Dat is onze gezamenlijke missie als zorgverleners. Client(e) bij de één, dan kunt u eveneens een gratis advies afspraak bij de ander krijgen.

Voor meer informatie:

www.deleapodotherapie.nl
www.dietistenpraktijknewlife.nl

Oefentherapie Cesar
Adem- en Ontspanningstherapie
Meer informatie

Vul hier uw gegevens in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt natuurlijk ook zelf contact opnemen. U kunt dan mailen of bellen naar telefoonnummer 026 - 321 72 50 of 06-44213301.