De praktijk voor mentale én fysieke balans

Groepslessen

Lessen "Bewegen op muziek"

Gezien mijn achtergrond zijn groepslessen een logische uitbreiding van dienstverlening van mijn praktijk. Ik merkte van uit therapeutisch klimaat dat veel patiënten/cliënten het moeilijk vinden om - met hun bijv. rugklachten of schouder-/nekklachten - aansluiting te vinden bij een sportschool. Hoewel er goede sportscholen zijn, kan van de sportleraar niet verwacht worden over voldoende know how te beschikken voor mensen met fysieke klachten. Sporten is immers prestatie gericht!

In het algemeen gaat het bij sporten en begeleid sporten veelal om “het presteren”, het uitoefenen van de beweging, of de gevraagde kilo’s te drukken staan centraal. Om de prestatie te leveren zet men spieren bij om het doel te halen…. Die spieren raken overbelast (we noemen dit substitutie van bewegen, d.w.z. de beweging wordt wel gehaald maar vanuit een belaste positie en kunnen dan juist klachten in de hand werken!). De prestatie van mijn lessen zijn gelegen in het in balans bewegen en nog lang een pijnvrij lichaam te behouden.

Voorbeelden:

  • Press-leggs, zij staan bij mij bekend als veroorzakers van rugklachten,  evenals te zware buikspieren.
  • Schoudergordel oefeningen met gewichten veroorzaken vaak schouder-/nekklachten, evenals curves en sit-ups dit kunnen veroorzaken.

Lessen "adem- ontspanningstherapie methode van Dixhoorn"

De methode leent zich uitstekend om in groepssettingen te beoefenen. Immers zij kent passieve elementen en actieve elementen. De oefeningen sluiten aan bij houding en beweging in dagelijks leven

 

 

 

Oefentherapie Cesar
Adem- en Ontspanningstherapie
Meer informatie

Vul hier uw gegevens in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt natuurlijk ook zelf contact opnemen. U kunt dan mailen of bellen naar telefoonnummer 026 - 321 72 50 of 06-44213301.