De praktijk voor mentale én fysieke balans

Werkwijze Oefentherapie Cesar

 

Centraal uitgangspunt hiervoor is uw klacht het ervaren van pijn/beperkingen in dagelijks functioneren. Wij doen onderzoek, en kijken naar belasting en belastbaarheid, zijn er omstandigheden (arbeid/beroep, sport of privé zwaarder belast (o.a. mantelzorgers etc.) Maar ook: hoe gebruikt u uw lichaam? Zijn er oorzaken aanwezig die de klachten verklaren.

Als alle factoren die van betekenis zijn voor uw klachten in kaart zijn gebracht, stellen we samen een plan van aanpak op, primair om de klachten te verminderen
en in de toekomst te voorkomen.

Het oefenen hoeft niet veel tijd te kosten, met een ½ uurtje per dag trainen en dan gewoon weer verder gaan als “vroeger” schiet u niets op!  Het tussendoor aandacht schenken aan het lichaam hoe voel ik me, hoe zit ik nu, hoe sta ik nu, is mijn ervaring werkt effectiever. Het zijn de kleine “tussen door oefeningen” die het doen. Dit kost vaak maar 5 seconde, meerdere malen per dag. Als u dat 20 keer doet bijv. is het 80 seconde per dag dag, te doen toch!

Practisch voorbeeld:

Een ervaren chauffeur kent zijn auto heel goed. Ieder geluidje, rammeltje denk hij “he vreemd” kijken wat het is, of even naar de garage. Hij voorkomt hiermede duurdere reparaties.

Als ik mezelf neem: ik hoor niets van die auto, ik merk het pas als het te laat is. De kans volledig stil te staan, en een grote reparatie tegemoet te gaan is groot.

Zo is het met ons lichaam ook:  Je voel een klein pijntje  “oh gaat vanzelf wel over” en ineens sta je geblokkeerd. Spit... het gevolg van vele male overbelasting van de rug die slaat dan vast. die zegt: nu is het genoeg! een kleine beweging kan de druppel zijn die de emmer heeft doen overlopen.

Moraal: voorkomen is beter dan genezen.

Herkent u dit: vul gerust en vrijblijvend het contact formulier in voor een gratis telefonisch consult.

Oefentherapie Cesar
Adem- en Ontspanningstherapie
Meer informatie

Vul hier uw gegevens in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt natuurlijk ook zelf contact opnemen. U kunt dan mailen of bellen naar telefoonnummer 026 - 321 72 50 of 06-44213301.