De praktijk voor mentale én fysieke balans

Cesartherapie / oefentherapie

Cesar oefentherapie gaat uit van de specifieke bewegingsmogelijkheden van de individuele persoon. Immers, ieder mens is uniek met zijn lichaam, zijn geest, zijn mogelijkheden. Ieder mens kent zijn eigen lichaam, zijn eigen leef- en werkomstandigheden het beste.

De behandeling is afgestemd op de klacht en de betekenis hiervan voor uw dagelijkse leven.  Maatgevden hierbij is: uw fysieke mogelijkheden en onmogelijkheden.

Het doel van oefentherapie is inzicht verkrijgen in de klachten, hoe zijn ze ontstaan, welke factoren kunnen worden aangemerkt als extra belastende factoren. Dit totaal is de uitgang van de behandeling, daarmee gaan we aan de slag.

Cesartherapie is een actieve therapie. U als cliënt(e) wordt aangeleerd de klachten te verhelpen, middels gerichte oefeningen, die weer de basis vormen om een goede houding en beweegpatroon te ontwikkelen. Deze zijn gericht op algemeen dagelijkse bewegingen, thuis op uw werk en tijdens uw sport. Balans in houding en beweging is een belangrijk item hierbij.

Moeilijk: nee uw lichaam heeft u 24 uur per dag bij u, aandacht en voelen is het sleutel woord.

Cesartherapie en Balans. Belasting en belastbaarheid van het lichaam worden in evenwicht gebracht, door waar nodig spierkracht op te voeren en andere spieren weer te ontspannen. Het samenspel (coordinatie) van al onze spieren en gewrichten is belangrijk om het lichaam in balans te krijgen en te houden.

De meeste therapieën stoppen als de klachten vermindert of verholpen zijn, (fysiotherapie / beweeggroepen / de sportschool). Cesartherapie gaat een stapje verder: je hebt niets aan sterke spieren als je ze in normaal dagelijkse leven niet weet te gebruiken.

Het inzicht wat verkregen wordt gedurende de therapie wordt automatisch geïntegreerd in uw dagelijks handelen. Voordeel: u voorkomt dat u na verloop van tijd weer klachten krijgt. Sommige van mijn clienten komen eens in de paar jaar een korte "opfris cursus" doen. Leuk zo blijft men baas over eigen lichaam en welzijn.

Links

 

 

Oefentherapie Cesar
Adem- en Ontspanningstherapie
Meer informatie

Vul hier uw gegevens in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt natuurlijk ook zelf contact opnemen. U kunt dan mailen of bellen naar telefoonnummer 026 - 321 72 50 of 06-44213301.