De praktijk voor mentale én fysieke balans

Werkwijze

Adem- en Ontspanningstherapie methode Jan van Dixhoorn

Jan van Dixhoorn ontwikkelde een geheel nieuwe adem- en ontspanningsmethodiek. Specifiek in zijn visie is een dynamische vorm van ontspanning als gevolg van het faciliteren van een functionele wervelkolombeweging. Door dit te benutten verbetert de lichaamshouding, de ademhaling en mentale belastbaarheid. De instructies zijn eenvoudig, veilig en effectief. Ze sluiten nauw aan bij het dagelijks bewegen. Ze zijn overal toepasbaar. Door je de instructies eigen te maken, nemen overspanning en stressklachten af en neemt de stressbestendigheid merkbaar toe.

Verloop van behandeling

Samen met de behandelaar wordt gezocht naar een instructievorm waarbij voor u een duidelijke en concreet waarneembare ontspanning ontstaat. Instructies kunnen zowel liggend, zittend of staand zijn. Zij zijn in principe voor iedereen uitvoerbaar en sluiten aan in het dagelijkse leven. Handgrepen (zachte manuele technieken) verduidelijken de voelbare adembeweging.  In de eerste vier keer wordt duidelijk of het probleem reageert op de ontspanning. Is dat geval  dan kunnen we samen beslissen de behandeling nog enige tijd voort te laten duren.

Wat als effect uitblijft?

Verminderen de klachten niet en blijft de spanning? Dan kunnen er andere oorzaken zijn. Meestal wordt tijdens de behandeling duidelijk wat de spanning in stand houdt. De combinatie met oefentherapie Cesar is vaak aan te bevelen, en heeft veelal afdoende resultaat. Wanneer echter uw klachten na 4 sessies, niet verminderen of als er geen concrete (ontspannings)reacties optreden, dan zijn daar vaak redenen voor. Het verhelderen hiervan is op zich al zinvol en biedt mogelijk aanknopingspunten bij het kiezen voor een andere behandeling. In overleg met u / uw huisarts / uw specialist, kan dan een gerichte doorverwijzing plaatsvinden naar andere andere professionele zorgverleners.

Verklaring logo

Het logo ziet er uit als een theepotje. De associatie met het lekker drinken van een kopje thee. Lekker ontspannen. Het logo vertegenwoordigd echter het model van zelfregulatie oftewel het vermogen je eigen aandacht te regelen, en hoe je aandacht in verhouding staat met je lichaam. Dit noemen we zelfregulatie. Het doel van ontspanningstherapie is toename van zelfregulatie.

De grote cirkel stelt de mens voor lees verder…

Hieronder zijn verschillende 'casussen' te lezen over AOT.

Casus 1: vrouw 39 jaar, erg gespannen, angst voor hartaanval, rusteloos, benauwd.
Casus 2: vrouw 40 jaar, nek-/schouderklachten, slecht slapen, gespannen, onrustig.
Casus 3: man 39 jaar, burnout.
Casus 4: vrouw 41 jaar geadopteerd met hoofdpijn klachten.

Oefentherapie Cesar
Adem- en Ontspanningstherapie
Meer informatie

Vul hier uw gegevens in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt natuurlijk ook zelf contact opnemen. U kunt dan mailen of bellen naar telefoonnummer 026 - 321 72 50 of 06-44213301.